KROSSAT HJÄRTA

hon var mitt allt

 

Lördagen 16 juni Releasefest & mingel på Babel
Söndagen 17 juni startar bloggen upp med hög puls och första brevfilmen visas!


HANDSKRIVNA POST-IT LAPPAR OCH BREV


(Vi gör bilden väldigt liten så att ni inte ska kunna tjuvkika. 16 juni!)


Sophia gör ibland sin cykelrunda förbi alla fik som vi lämnat EX-IT lådor på.  Idag var en solig dag i Malmö och Sophia tömde lådorna på flera handskrivna brev med citat och berättelser. En berusande känsla att se dessa handskrivna lappar som ni har lämnat till oss!  Det är precis därför vi gör detta!

EX-IT lådor är placerade på fyra av Teater Papillons favoritfik i Malmö. Cafe Solde, Cosmopolitan, Glassfabriken och Simpan. Fortsätt skriva och skicka in!

INSTANT NOODLES

 

Manolo och Annamia har suttit vid en stor macdator hela dagen och fixat detaljer på några brevfilmer. Lunch och middag blev Nettos Instant noodles och lite gröna äpplen däremellan. Det här kommer bli grymt bra!


SMÅREGN OCH SOLSKEN

I lördags var det småregn blandat med solsken. Vi träffade folket på stan och pratade om alla dessa kära ex-minnen. Det märks att det finns många små gömda historier som vill ut.

 

Det blir helt enkelt ett perfekt tillfälle för att dansa in sommaren och EX-IT med oss den 16 juni på Babel!


...SÅ JÄVLA HÅRT.

förförde hårt

 

Lördagen 16 juni Releasefest & mingel på Babel
Söndagen 17 juni startar bloggen upp med hög puls och första brevfilmen visas!


EN SPECIELL KÄNSLAFoto: Fanny Hansson

 

Vi har fått in många fina, starka och härliga brev av er. Det är en speciell känsla att få läsa genom dessa anonyma och intima erfarenheter. Vi längtar efter att få starta igång så alla ska få dela den här speciella känslan, tillsammans.

 

Det finns inga begränsningar av hur mycket brev, tankar, citat och minnen som vi vill få in. Sätt dig ner en liten stund, skriv ner och skicka in till oss. Det kan vara allt från en mening till ett längre stycke. Det kan vara något litet, stort eller mittemellan. Vi tar emot allt. Det är tillsammans med er som bloggen blir levande.

 

Efter releasefesten visas en brevfilm varje söndag. Däremellan fyller vi bloggen med allt vi får in av er. Även om din berättelse först publiceras som text, så kanske den blir en brevfilm senare. Och ja, idag är det exakt en månad till release och mingelfesten på Babel, glöm inte att boka biljetter!


SAIKO BETYDER NYTÄNKANDE

SAIKO
Manolo, Annamia, Sophia, Rickard och Lina

 

I fredags spelade vi in en brevfilm på den allra bästa sushirestaurangen i Malmö, Saiko. Saiko betyder nytänkande på japanska och det märks när man träder in i denna magiska matmiljö. Efteråt drack vi några välförtjänta japanska öl och skålade för nytänkande. Vi tackar verkligen Pontus och gänget som var underbara och hjälpsamma under vår inspelning!


DÖDA SÄLUNGAR

Döda sälungar

Sälungar är lena, mjuka och söta. När de lever. Hur ser de ut när de är döda?

Det vill vi inte veta.

 

Lördagen 16 juni Releasefest & mingel på Babel

Söndagen 17 juni startar bloggen upp med hög puls och första brevfilmen visas!


I METRO


Heja heja! Läs om EX-IT i Metro idag! 

METRO PÅ BESÖK


Annamia, Manolo och Sophia


Idag har vi träffat Johanna och Kinga från tidningen Metro. De följde med oss på en brevfilmsinspelning och fick se hur vi arbetar. Efteråt åt vi vaniljkrans och pratade om EX-IT. Artikeln om oss kommer ut i Skåne imorgon, så ta en tidning! Vi kommer länka till artikeln här på bloggen om ni råkar missa att ta ett ex.

EN HÄRLIG DAG PÅ MÖLLAN


Alyssa, Pål, Christian, Sophia och Lina arbetade denna vårdag på Möllevångstorget

 

Där träffade vi fina folket och berättade om EX-IT

 

Vi fick himla fin respons av de vi träffade på Möllevångstorget, härligt! Releasefesten närmar sig och vi kommer hänga runtomkring Möllevångstorget fler lördagar för att vara tillgängliga för samtal och berätta om EX-IT.

 

Vi ses här på bloggen och på stan!


OFFENTLIG KÄRLEK

offentlig kärlek

Kan man verkligen vara en motståndare av offentlig kärlek?

 

Lördagen 16 juni Releasefest & mingel på Babel

Söndagen 17 juni startar bloggen upp med hög puls och första brevfilmen visas!


FÖLJA OSS LÄNGS VÄGEN

tshirt


th

 

Det är mycket arbete runtomkring EX-IT och vi tänkte att det kan vara kul att följa med oss längs vägen. Igår tryckte Sophia dessa fina t-shirts till oss i Papillon. När vi gör ett marknadsföringsuppdrag kan ni se vilka vi är och att vi alltid är beredda på att ta emot en historia eller två!


120616: EN RELEASE - OCH MINGELFEST PÅ BABEL

bortglömd på teater
Det är inte hen i filmerna som har skrivit brevet.

 

EX-IT är Teater Papillons filmblogg och ett gränssnitt tvärs igenom våra mest intima, tabubelagda och känsliga ögonblick. Då kärleksrelationer tar slut.

 

Har ett ex någonsin sagt till dig att ”Dina bröst ser ut som döda sälungar”? Har du, när du trott att allting var rosenrött, plötsligt blivit dumpad via ett sms? Eller har du kanske städat toaletten med din pojkväns tandborste precis innan du lämnat hans lägenhet för gått?

 

Du kommer väl ihåg brevfilmerna som visades på SVT:s långkörare Bullen, byt ut namnet Bullen mot EX-IT och tänk kärleksrelationer som inte riktigt gick som de skulle. Relationer med allt vad det innefattar; långvariga, tillfälliga, djupa, flyktiga, sexuella eller kanske destruktiva. Där har vi själva konceptet för Teater Papillons nya filmblogg – EX-IT.

 

Vi drar igång det hela med en release- och mingelfest som tillägnas allas våra ex! Denna afton kommer du bli bjussad på smått ångestfyllda och tragikomiska smakprov ur vår kommande kortfilmsserie, vilken baseras på allmän mänskliga och sanna historier. Kom till Babel, med eller utan ditt ex, och ta del av en skön releasekväll fylld med musik, stand up och gamla ex-minnen. Självklart kommer du kunna dela med dig till oss av dina historier. Kom ihåg – Inga upplevelser är små!

 

VAD: EX-IT release- och mingelfest
NÄR: Lördagen den 16 juni, kl 19:00, på scen 19:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
PÅ FILMDUKEN: Teater Papillon
DJ: Erik Börén
ENTRÉ:
60 kr + förköpsavg. Förköp på babelmalmo.se/biljetter. 100 kr i dörren.
WWW:
exitfilm.blogg.se


STORIES CAN CHANGE THE WORLD

Hanna Sköld är en filmkollega till oss som gör nyskapande och intressanta filmprojekt. Nu har hon ett nytt projekt som är otroligt häftigt och vi vill givetvis sprida detta vidare.


Hannas spelfilm Nasty old people hade premiär 2009 på Kontrapunkt i Malmö och på The Pirate Bay. Den är släppt under en Creative Commons by-nc-sa licens, det är även den första spelfilmen som har haft premiär på fildelningssiten The Pirate Bay.

 

Syftet med Creative Commons är att ge människor som skapar och som vill dela med sig av sina verk (helt eller delvis) ett verktyg.  Därigenom kan vi tillsammans bygga nya historier, mixa varandras filmer och utvecklas.

 

Här berättar Hanna om det nya filmprojektet!RSS 2.0