EX-IT SÖKER KOLLEGOR!


Under första säsongen av EX-IT hade några av oss i Papillon flera stora arbetsroller. Vi behöver nu fler kollegor som vill arbeta tillsammans med oss i säsong 2. Information om EX-IT och brevfilmer får ni genom att bläddra runt här på bloggen.
 
Vi ger först en beskrivning av oss som arbetsgrupp och därefter specifika arbetsroller vi söker. 
 
OM PAPILLON
Vårt mål med alla projekt är att först och främst ha roligt och utmana oss själva. Det är mycket skratt och väldigt lätt att ramla in i vår gemenskap. Samtidigt som vi har kul är vi fokuserade och målinriktade. Det är den fina balansen som gör att vi tar oss framåt med stormsteg!  
 
VI SÖKER
Det är viktigt att vara organiserad, ambitiös och öppen. Det är bra att veta att vi stundtals gör nakna (känslomässigt och fysiska) brevfilmer och arbetar i snabbt tempo. Allt arbete är ideellt. Du får en värdefull erfarenhet med ett stabilt kontaktnät. 
 
Ljuddesigner
Med enkla medel fångar du en betydelsefull atmosfär. 
 
Ekonomisk administratör 
Du söker samarbetspartners och hittar kreativa vägar för att nå finansierer. 

Marknadsförare 
Du gillar att experimentera och finna nya sätt att nå ut till publiken.  
 
Om du känner att något av dessa intresserar dig så skriv en personlig presentation till oss via "Kontakta oss" 

NI RÖSTADE FRAM!

Ni röstade fram första säsongens bästa brevfilm! Tillsammans med kommentarerna på vår facebook och här på bloggen vann ÖVERRASKNINGEN! Tack vare den spända stämningen och den sista sorgliga repliken. 
 

SKICKA IN TILL SÄSONG 2!

Pål och Rickard under filminspelningen av "Överraskningen"

 

Första säsongen av EX-IT blev 9 brevfilmer och ca 100 brev/citat. Vi är otroligt stolta och tacksamma! Det värmer till i hjärtat varje gång vi läser breven som kommer in. Ibland skrattas det högt, ibland gör det riktigt ont i magen.

 

Nu arbetar vi med SÄSONG 2. Det betyder att vi har en ny insamling av citat, sms, frågor, dikter, brev och tankar om kärleksrelationer. Skicka in anonymt via fliken "Kontakta oss" här uppe på sidan. Alla minnen och tankar är välkomna att träda ut i ljuset, små som stora, kantiga, mjuka och hårda.

 

Vi kan avslöja att några av breven som redan har publicerats på bloggen har vi fastnat extra mycket för och de kommer bli brevfilmer. Vilka det är håller vi hemligt, det blir mer spännande! Och så har vi lite nya idéer för att kunna återskapa fler av era minnen, i ett format till. Vi fortsätter givetvis berätta om arbetet och framtiden för EX-IT här på bloggen.

 

EX-IT SÄSONG 2 har release i höst/vinter!

 

(Om ditt brev inte har publicerats, så har det sparats till säsong 2.) 


PÄR THE MOVIE

En god vän skickade ett fantastiskt sms till oss efter vår intervju på P3!
 
"Pär the movie kommer slå igenom stort alltså! Jag tänker popcorn och i 3D med stolar som rör sig i takt till filmen på nått sätt. Kan bli lite konstigt om det är en sexhistoria dock..Lite kollekitvt torrknull med fula 3D-brillor. Men ändå lite najs. "
 
Här kan ni lyssna på intervjun! 
 
Och vi påminner om att skicka in era tankar, känslor, minnen och situationer om gamla kärleksrelationer till oss här via bloggen! 

IMORGON CA 10.15

 
Imorgon ca 10.15 ska ni lyssna på Sophia och Annamia som blir intervjuade om kärlek och brevfilmer på P3 Sveriges Radio. Skruva upp volymen och lyssna noga. Och skicka in era minnen, tankar, citat och tankar till oss! Nu genast via "Kontakta oss" Bara skriv några bokstäver i rutan för mejl-adress, så är du anonym! 
 
Hörs!

PP3 ♥ EX-IT 23 augusti

När vi var på Nyhetsmorgon TV4 träffade vi herr Pär Lernström. Och det var bra! För nu ska vi medverka i talkshowen PP3 nu på torsdag den 23 augusti. Annamia och Sophia kommer ha ett rejält snack med Pär om kärlek och dylikt. Så sätt på radion! Exakt vilken tid meddelar vi så snart vi vet. 

"SKAMLIGT!"

"Skamligt! " Sa en tant bittert och fortsätte promenera längs gågatan. Vi har fått härliga reaktioner av Malmöfestivalens besökare. Vi hänger på Palladium tis, ons och torsdag kl 18-20 denna veckan!

Ses där!

BREVFILMER! VILKEN ÄR DIN FAVORIT?

Vilken brevfilm är din favorit?
 
Rösta genom att skriva namnet på brevfilmen i kommentarsfältet! Vi vill veta vad som fångar vår publik starkast! 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ta gärna youtube-länken till din favorit och länka på din facebook. Du hälper oss att sprida EX-IT. Det är tillsammans vi skapar bloggen! Tack!

NYÅRSDAGEN

Foto: Evelina Hultqvist


Tidig morgon går jag hem till min pojkvän (sedan två år tillbaka) och berättar att jag varit otrogen kvällen innan och att jag vill göra slut.

 

Hans svar var: ”Ge mig en till chans…”

 

/Anonym


PRATA MED OSS I VÅRT VARDAGSRUM!

 
Idag börjar Malmöfestivalen! Vi har byggt upp vårt vardagsrum på Palladium. Där man kan köpa öl, vin och prata ut med oss om gamla kärleksrelationer i sofforna! Vi kommer visa brevfilmer och det finns möjlighet att skriva ner sina minnen på plats. Kom och umgås med oss!
 
20-23 augusti, kl 18-20
Palladium ligger på Södergatan, gågatan mellan Gustav Adolfs torg och Stortorget. 
 
Läs mer här!

9 SAMLAG, SEN FETDUMPAD

Det var dagen innan skolavslutningen i nian. Jag skulle cykla hem, men ville först säga hejdå till min flickvän som jag varit tillsammans med i kanske fyra månader.

 

Jag kunde inte hitta henne, frågade hennes kompisar var hon var och fick till svar att hon åkt hem. Åkt hem? Utan att säga hejdå? Något verkade skumt, så jag hojade så fort jag kunde hem till henne. Mycket riktigt, där var hon i sin trädgård, snygg som få.

 

Jag frågade vad som var fel, och blev fetdumpad.

 

Jag blev förkrossad eftersom det här kom som en total överraskning för mig då allt gått så bra hittills. Vi hade till exempel båda förlorat våra oskulder till varandra (9 samlag exakt, jag kommer ihåg att jag räknade!) och jag var superkär.

 

Mellan tårarna klämde jag fram "Du har säkert aldrig älskat mig!?", som svar skrek hon till mig "Fan ta dig om du tror det!!!"

 

Det svaret kommer jag mycket väl ihåg än idag, tretton år senare. Ett bra svar som jag blir lite varm av nu när jag minns tillbaka!

 

/Anonym


BONDAGE

 

Jag jobbade i en klädaffär när jag var yngre och hade ofta besök av en lite äldre kund. Vi kan kalla honom Ola. Ola kom ofta in och jag tyckte han var sexig på sitt egna vis. Han var rätt kort och lite tjock om magen, men hade något visst i blicken... Han jobbade som DJ och bjöd med mig och en väninna på en Sony Ericssonfirmafest han skulle spela på. Det var gratis sprit! Jag minns faktiskt inte ens om jag var laglig att dricka, så ni kan ju föreställa er hur fett det lät med fri bar! Så, jag och min väninna kom dit och blev aspackade såklart. Vi gick vidare och vidare och jag hamnade i säng med den här DJ:n. 

 

Klockan var nog sex på morgonen när vi kom hem till honom och jag var så full! Han berättade att hans mamma skulle komma på besök så jag kunde inte sova över. Han drog fram kuken som var det största jag sett! (och är det fortfarande). Vi började ha vilt sex, så vilt så att jag drog tag i gardinerna och välte ner dem. Han skrattade och sa att det var därför hans mamma skulle komma, för att fixa dem typ. Men vi fortsatte ha sex och sen helt plötsligt så märker vi att jag blöder, och har blött ner hela hans gardiner som låg under oss. Vi bestämde oss för att fortsätta i duschen, så jag går in och sätter igång duschen, han skulle komma efter... 

 

Han kommer in i badrummet… med en LÄDERMASK på sig!!! Helt jävla fel tillfälle att komma med en porrig bondagemask från ingenstans! Jag började skratta åt honom och stämningen dog totalt. Klockan började närma sig nio och jag gick därifrån, mötte vad jag trodde var hans mamma i trappen och tyckte synd om henne som snart skulle möta hans ner blodade mensgardiner...

 

I efterhand har jag fått reda på att han kallades för baguetten. Än idag, tio år efter att detta skedde, har jag inte kunnat säga ett ord mer än ”Hej” till honom… aldrig kollat honom i ögonen. Det är mitt livs mest pinsamma historia, men samtidigt är den så jävla rolig att den måste berättas. Så tack för att jag får!

/Anomym


TILL MINA FÖRÄLDRAR


I SAMMA KLASS

Foto: Evelina Hultqvist


Jag var 15 år och gick i 9:an.

 

Min kille gick första året på gymnasiet. De hade skoldans och han var otrogen. Försökte förlåta, men vi gjorde slut efter en vecka.

 

När jag började gymnasiet gick hon i min klass.

 

/Anonym

 


EN HEMLIGHET


Foto: Evelina Hultqvist

Jag är fortfarande kär i mitt ex. Fast att det har gått flera år. Jag undrar ofta hur det skulle bli, vi två, för alltid. Det här erkänner jag aldrig för någon.

 

/Anonym

 


DISSAD


Foto: Evelina Hultqvist

Efter mycket möda hade jag sytt klart mitt allra första plagg, en klänning av ganska avancerad typ för en som aldrig gjort detta förr. I en månad hade jag lagt all min lediga tid för att färdigställa den. Med pirr i magen sprang jag till datorn, loggade in på msn och startade ett videosamtal med pojkvännen. Äntligen skulle han få se den!

 

"Fin, men den hade passat bättre på en mörkhårig tjej"

 

Tystnad…

 

/Anonym

 


ETT TIPS


BREVFILM: ÖVERRASKNINGEN

 
 
Flickvännen ska överraska sin pojkvän med en söndagspizza.
 
 
 

YOUR HEART WILL BE BADLY BROKEN


Foto: Camilla Melin

“You will lose someone you can’t live without, and your heart will be badly broken, and the bad news is that you never completely get over the loss of your beloved. But this is also the good news. They live forever in your broken heart that doesn’t seal back up. And you come through. It’s like having a broken leg that never heals perfectly—that still hurts when the weather gets cold, but you learn to dance with the limp.”

 

/ Anne Lamott

 

 


SEXSCHEMA

Hade varit på hemmafest och träffade en sjukt snygg kille.

 

Det ena ledde till det andra och det slutade med att jag tog med honom hem. Han visade sig vara en kanin i sängen, på det dåliga sättet. Det värsta var att han under tiden skröt om hur länge han kunde hålla på och hur bra han var.

 

Innan vi sa hejdå ville han bestämma ett sexschema där han ville ses varje söndagsmorgon. Jag sa ”Visst…” , men när jag vaknade upp nästa dag med blåmärken på brösten och var öm överallt insåg jag att det var en dålig idé. Hörde inte av mig igen och det blev inget sexschema.

 

/Anonym

 


NÄR NÅGON AV OSS VAR KÄR I NÅGON ANNAN

Foto: Evelina Hultqvist

Vi hade en väldigt fin relation som utgick från att vi kramades nakna och umgicks flitigt när vi båda var singlar. Detta höll på i några år, fram och tillbaka. Aldrig någon dramatik. Bara närhet och vänskap. När någon av oss var kär i någon annan, så var det kul. Vi träffade varandras nya kärlekar och presenterades som vänner.

 

Nu är det flera år sedan vi träffades. Bara råkat bli så. Vi bor i helt olika delar av Sverige, tror jag. Hon har inte Facebook eller msn och jag har inte hennes mobilnummer av någon anledning.

 

Den enkla vänskapen vi hade. Kan jag sakna. Som jag förstår nu är sällsynt.

 

/Anonym

 


STRYPSEX

Hade ett one-night-stand som frågade mig om det var okej att han höll mig på min hals under tiden som vi hade sex. Det var sensuellt i början, sen började det utvecklas mer och mer till strypsex. Det ska tilläggas att jag hade halsfluss, vilket han också fick sen. Hörde aldrig nått mer från honom som tur är!

 

/Anonym

 


LITT MYE GASS DENNE DAGEN

Jeg skulle til Roskilde. Jeg var midt i tenårene, svartkledd fra topp til tå, og pircinger både her og der.

 

Jeg satt på Sæflebussen, glad og spendt til festivalen. Ved siden av meg, over midtgangen (rett ovenfor toalettet på bussen) satt det to utrolig pene gutter som var på vei til den samme festivalen. Jeg satt og småflørtet med en av dem da jeg plutselig følte et trang til å besøke toalettet. Jeg var som sagt litt nervøs innfor denne turen så magen var ikke helt samarbeidsvillig. Jeg satte meg ned og gjorde det jeg måtte (litt flaut fordi jeg hadde mye gass denne dagen) da bussen plutselig måtte bråbremse. Døra, som var en sylinderdør, gikk opp. Ikke bare litt, men helt opp. Jeg reiste meg, vinket, og sa ”HEI!” til de to guttene som nå satt og stirret rett inn i skrittet mitt. Jeg samlet meg og fikk lukket igjen døra. Jeg trenger kanskje ikke å si at jeg ikke kom ut derifra før vi var fremme i Kjøpenhavn? Jeg kunne høre de to guttene le nesten hele veien.

 

/Anonym


EN KOM, EN GICK


Jag hamnade i säng med en kompis på en fest.

 

När vi var ganska avklädda och igång kom en annan kompis och ville vara med. Varför inte?!

 

Det blev tyvärr svårt att ägna sig åt två stycken och jag märkte plötsligt att personen jag först hamnat i säng med hade gått.

 

/Anonym

 

 


KÄRLEKSHANDTAG


FEEDER

Foto: Evelina Hultqvist
 


Jag är en rätt smal kille och mitt ex var en tjej med figur. Detta tyckte hon var jobbigt, så hon tog tag i det och började göda mig medan hon svalt sig själv. Jag vägde mig en morgon och bekräftade stolt att jag gått upp ett kilo. Med stor besvikelse sa hon: ”INTE MER!?”

 

/Anonym

 


APPLÅDER

Träffade en kille. Vi gick hem till honom. Han bodde i ett hus i ett villakvarter. Det var festival och han hade vänner som bodde hemma hos honom, men vi smög direkt in till hans sovrum. Han var oskuld och ville vänta tills den rätta. Vi hånglade lite. Jag blev så nyfiken på att ta någons oskuld att jag tog till alla mina trix. Det blev som en intim tävling som vi båda njöt av, men som jag envist ville vinna. Jag vann.

 

På morgonen gick jag upp, klädde på mig och gick ut i vardagsrummet. Där mottogs jag av applåder från hans vänner som satt i soffan. En av killarna var en välkänd svensk rappare som satt joggingbyxor, kliade sig i skrevet och tittade på ”Bumbibjörnarna”.

 

/Anonym


MIN DAGISKÄRLEK

Foto: Evelina Hultqvist


Jag fick äntligen chansen på min dagiskärlek Macke. Vi gick i 4:an och vågade inte hålla handen på rasterna. Vi sade bara ”Hej” och någon gång fick jag en kram. Det var disco på skolan. Vi dansade alla tryckare och jag var i seventh heaven. Plötsligt när jag stod i saftkön så kom en klasskompis fram och sa att Macke gjort slut med mig. Nästa tryckare dansar han med Lina i 4D.

 

Jag dog…

 

/Anonym


SÄG ATT DU ÄLSKAR MIG


Foto: Fanny Hansson

 

Jag var tillsammans med en tjej när jag bodde i Falköping för ett par år sedan. Hon sa att hon aldrig hade sagt "Jag älskar dig" till någon, även fast hon hade haft flera och längre förhållanden innan mig. Då tänkte jag att ”Jag kommer få höra det”. Om hon säger det till mig så är jag mer speciell än de andra. Och när man är kär så tänker man ju att det inte finns någon annan som passar bättre ihop med denna person, “Så det är ju klart att jag kommer vara den första. Vi känner ju likadant” ...Allt detta gjorde att det byggdes upp en så otroligt stor förväntan och ångest. Att när dagen kom då jag "trodde" att jag gjorde det och ville säga det så blev förväntningarna så stora på att hon skulle säga det tillbaka att jag började storgråta. Hon blev rädd att något hade hänt. Jag grät och grät tills jag till slut fick fram "Jag älskar dig". Och det enda jag fick tillbaka var "Du vet att jag inte kan säga det". 

 

Månaderna gick, och jag väntade på att hon skulle säga det till mig. Varje gång jag skulle säga det till henne så tvekade jag innan och blev nervös. Jag intalade mig själv att "Om hon inte säger det till mig så räcker det med att hon tycker om mig så mycket som hon kan tycka om någon". Det skulle räcka för att jag skulle känna mig speciell för henne, bara jag fick någon typ av bekräftelse. Till slut jag blev osäker på om hon ens var kär i mig. Jag frågade henne det flera gånger och varje gång sa hon ja. Det gick till och med så långt att jag började tänka att det var något fel på mig. Varför kunde jag inte se att hon var kär i mig? Varför kunde jag inte känna att hon var det? Det måste vara något fel på mig! 

 

En dag sa jag det till henne med gråten i ögonen, att jag börjar tro att det är något fel på mig och att jag kanske borde gå till en psykolog och prata om det. Att jag inte kunde känna hennes kärlek fast den fanns där. Jag fick svaret "Ja det kanske du borde." En vecka senare så gjorde hon slut med mig och berättade att hon inte hade känt några känslor för mig på några veckor. 

 

Hur kunde jag inte lyssna på mig själv och på vad min magkänsla sade. Jag som trodde att jag var så stark inom mig själv. Men vissa situationen gör en svag. Nu var hon ju ingen elak person och jag kan förstå såhär i efterhand att hon svarade att hon var kär i mig, att hon tyckte ändå om mig och själv var förvirrad över frågan. Skulle hon säga “nej” så skulle det ju vara slut där och då. Och självklart kunde hon inte säga att hon älskade mig. Hon gjorde ju inte det. Hon visste inte ens om hon var kär i mig.Det svåraste var att brottas med mig själv. Att inte lyssna på när magen och hjärtat känner och säger en sak, och huvudet gör en annan. 

 

Klart jag ska bli älskad. Jag är älskad.

 

/Anonym


BREVFILM: PUMPEN

 

 

De träffades på krogen. Han var äldre, han var mogen, honom ville hon knulla. 


BRA FRUSTRATION


Foto: Evelina Hultqvist

 

En stark ex-förälskelse som det aldrig blev något av med. Inte ens lite… fast vi båda ville.

 

När jag är ensam och har det skönt så smyger det sig in i mina fantasier som den jag aldrig fick smaka. Jävligt frustrerande, fast på ett bra sätt.

 

/Anonym


HANS "SYSTER"

Foto: Evelina Hultqvist


Mitt ex var otrogen med sin bästa tjejkompis som han kallade sin syster.

 

När mitt ex och jag var på Mallorca pratade vi om det hela. Hans så kallade ”syster” var ingen snygging direkt. Det sade jag till honom, men då svarade han: ”Jo, hon ser bra ut”. Säger man så i en sådan situation?

 

/Anonym


GÖRA SLUT

Skulle göra slut…

 

Visade sig att den dagen var det 1,5 år sedan hennes mamma dog.

 

… hon hade besökt graven.

 

Jag gjorde slut ändå.

 

/Anonym


JAG KUNDE DÖ FÖR DIG.

Du vet mycket väl vad du gjort
den där blicken du ger mig är gammal nu
jag vet hur du funkar, jag kan dig ut och innantill

så hälsa ditt hjärta att allt är slut

 

Dina lakan är konfetti nu ska himlen bli vit
allt du brände ner, låt det regna ner
jag kastar ut det sista av dig som finns kvar i mitt liv
jag kunde dö för dig, nu är du död för mig

 

Det finns saker jag saknar, typ när vi var nakna
nu brinner din tavla, nu ligger dina kläder ute på gatan
och jag går i dagar i tröjan du hatar

 

Okej, äntligen slipper jag allt ditt tjat
och pastan du laga var katastrof
så ha det bra, vi hörs, vi ses (i dina drömmar)

 

Vill tacka för tiden vi haft
men fuck allt du sagt, att du vart i min famn varje natt gör mig kall
den brinnande bilden av oss, den håller mig varm

 

/ Norlie & kkv - Tröjan


VYKORTET

Foto: Okänd


Jag var 14 år gammal och han var 13 år. Vi hade varit ihop i tre månader. Vi pratade ofta om att vi ville resa någonstans tillsammans, men vi var för unga. Vi fick inte. Jag lappade ihop och skrev ett vykort som vi skulle ge till våra föräldrar att vi hade rest iväg tillsammans. När jag skulle ge min pojkvän kortet var jag nervös. Innan jag hann ge honom kortet så dumpade han mig.

 

/Anonym

 


BLIND-DATE

Blev upphämtad med bil, åkte i 20 minuter. Hoppade av vid killens hus. Blev bjuden på gammal köttfärslimpa som han micrade. En halvtimme senare ringde killens telefon. Efter 1-2 minuters samtal packade han ihop ett basebollträ och en rånarluva och kastade in i baksätet på bilen.

 

"Vill du följa med och pryla folk?"

 

Kortaste dejten jag varit på, och värsta!

 

/Anonym


RSS 2.0